KK | 7 nr 279 kr
Fra innsiden

Ukens oppskrift - Oreokake

tirsdag 12 mai, 2015 @ 18:23
0
17.mai nærmer seg med stormskitt og jeg klarer knapt å vente. Jeg gleder meg så masse til å reise hjem og feire denne dagen med nære og kjære. Derfor tenkte jeg at det var passende å komme med et superenkelt og veldig godt kaketips. Dette er ingen typisk 17.mai kake men jeg tror virkelig at den vil bli godt mottatt av gjestene. En skikkelig kaloribombe, men med litt bær ved siden av blir det perfekt!

Ingredienser
Bunn
330g Oreo cookies
110g smør, smeltet

Fyll
200g lys sjokolade
100g mørk sjokolade
200ml kremfløte

Topping
300g jordbær
Hakkede nøtter (pistasjnøtt, valnøtt, cashewnøtter) valgfritt

Fremgangsmåte
1. Legg hele oreokjeks i en food-processor og bland til en fin masse.
2. Hell i smeltet smør og bland det sammen.
3. Trykk ut kakebunnen med baksiden av en skje i en terteform. (12x36cm)
--
4. Putt i fryseren noen få minutter.
5. Varm kremfløte i en kasserolle på middels varme i noen minutter til den blir varm.
6. Ta kasserollen bort fra varmen og hell i hakket sjokolade og la det hvile i 1-2 minutter.
7. Rør til sjokoladen har smeltet.
--
8. Hell fyllet i formen. Topp med friske jordbær og nøtter.
9. La kaken stå minst 2 timer i kjøleskap, men helst over natten.
10. Klar til servering, håper det smaker!

Du kan også finne et youtube-klipp på hvordan du lager kaken HER
oreokake

Skriv en kommentar

Navn: * E-post: URL:
Kommentar*

910034B8-F8F2-43F4-A6E0-26CEF68376D3